تأثیر افزایش BMI و چاقی بر وخامت بیماران بزرگسال COVID-19

تأثیر افزایش BMI و چاقی بر وخامت بیماران بزرگسال COVID-19

دکتر فرزاد احمدی، دکتر لاغری و رژیم درمانی در اصفهان، در این مقاله یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر روی تأثیر افزایش BMI و چاقی بر وخامت حال بیماران بزرگسال COVID-19 دارد.

بیماری همه گیر ویروس کرونا از ۲۰۱۹ (COVID-19) به‌سرعت گسترش یافت. در مطالعات جامع انجام‌شده، شواهد فزاینده‌ای نشان می‌دهد که اضافه‌وزن و چاقی (که تقریباً یک‌سوم جمعیت جهان را شامل می‌شود) با کووید -19 شدیدا مرتبط است.
این مطالعه باهدف بررسی ارتباط و خطر افزایش BMI و چاقی با پیامدهای که می‌تواند باعث وخامت شرایط در بیماران بزرگسال COVID-19 شود انجام شده است.

تأثیر افزایش BMI و چاقی بر وخامت بیماران بزرگسال COVID-19

در این مطالعات ما یک جستجوی سیستماتیک از پایگاه داده PubMed و Embase انجام دادیم. ما همه مقالات اصلی تحقیقاتی را در بیماران بزرگسال COVID-19 و چاقی بر اساس طبقه بندی شاخص توده بدنی (BMI) و نتایج ضعیف مرکب شامل موارد بستری در ICU، ARDS، COVID-19 شدید، استفاده از تهویه مکانیکی، بستری در بیمارستان و مرگ و میر بررسی کرده‌ایم.

شانزده مطالعه در متاآنالیز قرار گرفتند و ۹ مطالعه BMI را به عنوان پیامد مداوم و ۱۰ مطالعه BMI را به عنوان نتیجه دوگانه ارائه کردند. بیماران مبتلا به COVID-19 با وخامت حال بیشتر دارای BMI بالاتر با میانگین اختلاف ۱٫۱۲ بودند. این مطالعات نشان داد که ارتباط بین BMI و چاقی بر سایر عوامل خطر مثل سن، جنسیت، DM نوع ۲ و فشار خون بالا اضافه می‌شود.
نتیجه گیری: چاقی یک عامل خطر درمبتلایان به COVID-19 است. از سوی دیگر، بیماران مبتلا به COVID-19 با عوارض شدیدتر بیماری BMI بالاتری دارند. BMI یک روش معمول مهم است که همیشه باید در مدیریت بیماران COVID-19 مورد ارزیابی قرار گیرد و توجه ویژه‌ای به بیماران مبتلا به چاقی باید شود.

گردآوری
دکتر فرزاد احمدی
تابستان ۱۴۰۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام خیلی خوشحالیم که با ما تماس گرفته اید چه کمکی میتوانم بکنم

×