ریزه خواری چگونه عادت یا اعتیاد میشود؟

ترک عادت ریزه خواری

 روند ریزه خواری یک شروع دارد و پس از آن به مرور زمان عمق نفوذ آن بیشتر شده و گرفتاری در چنگال این عادت تشدید می شود.شناخت دقیق شرایطی که باعث بوجود آمدن این عادت می شود بسیار کمک کننده است تا در صورت تمایل، فرد بتواند این عادت را از بین ببرد و اسیر دست آن نباشد.برای آشنایی با این نوع عادت با دکتر فرزاد احمدی متخصص رژیم لاغری در اصفهان همراه باشید .

در ابتـدا یـک ضعـف کوچـک وجـود دارد کـه با یک تکه شکلات ،بیسکویت ، نان و … به خوبـی برطـرف می شـود و چـون ایـن ضعـف برطـرف شـده یـک احسـاس خوشـایند در فـرد ایجـاد می کنـد در روزهـای بعـد همـان ضعـف، همـان ماده ي غذایی و همان احساس خوشایند تکرار و تکرار می شود تا تبدیل به اعتیاد شود.
جایی در ساقه ي مغز  مرکزی است مسئول عادت کـه بـه تدریـج و بـا تکـرار عـادت رشـد می کنـد و فعال تـر می شـود . گاهـی فعالیت آن چنان قوی می شود که فرد دیگر نمی تواند در مقابل این روند مقاومت کند و در این مرحله وابستگی و اعتیاد ایجاد شده است.تغییرات فیزیولوژیکی که در بدن در مقابل دیر رسیدن ماده اعتیاد آور ایجاد می شود تقریبا در تمام موارد مشابه است.

ترک عادت ریزه خواری

ابتدا یک ضعف و بی حالی و به دنبال آن احساس افت قند ،افت فشار،سرگیجه و…. از مهم ترین علائم این کلافگی ذهنی است. کلافگی به معنی عدم تمرکز فکراست به گونه ای که نمی توانید ذهن خود را روی یک مسأله متمرکز کنید .

جالب این است که تمام ضعف ها و حال خرابی که در این روند اتفاق افتاده با خوردن تکه کوچکی از آن ماده غذایی برطرف شده و یک احساس خوشایند و لذت بخش جایگزین آن خواهد شد و همه چیز با گفتن یک” های ” تمام می شود.
تکرار چنین پدیده ای باعث قوی و قوی تر شدن مرکز اعتیاد در مغز شده به گونه ای که فرد تا مدت ها به فکر ترک عادتش نمی افتد. هر ترک عادت ناقص بعدی هم کار را به شدت مشکل تر خواهد کرد.

ترک عادت ریزه خواری

از عوامل مهمی که باعث رشد مرکز اعتیاد در ساقه مغز می شود تعداد دفعات ترک ناقص است! در واقع وقتی با یک اراده ضعیف برای مدتی یک عادت را کنار می گذاریم و مجدداً به آن رجوع می کنیم این مرکز به صورت افسار گسیخته ای قوی تر شده و اقدامات بعدی جهت ترک را راحت تر در هم می شکند.
مثلاً با یک تصمیم عجولانه تصمیم می گیریم از امروز دیگر برنج نخوریم! و برای مدتی حدود یک، دو یا حتی چند ماه این روند را ادامه می دهیم ولی عاقبت مجدداً شروع به خوردن برنج می کنیم، اینکار تعداد دفعاتی تکرار می شود و هر بار مرکز اعتیاد مغزی را بسیار قوی تر می کند به گونه ای که حتی تصمیم ترک آن ماده غذایی بدن را با واکنش و ضعف روبه رو خواهد کرد.

بنابراین از همان روز اول که می خواهیم تصمیمی در رابطه با یک عادت غذایی خاص بگیریم باید منطقی و حساب شده عمل کنیم، بهتر است شرایط فرهنگی اجتماعی و توان اراده خود را خوب تجزیه و تحلیل کنیم.
در صورتی که احساس می کنیم به تنهایی از عهده این کار بر نمی آییم بهتر است پشتیبان داشته باشیم که از لحاظ روحی ، اراده ما را تحت حمایت قرار دهد.
اعتیاد به سیگار و سایر مواد مخدر هم از همین مکانیسم پیروی می کند.در ابتدا فرد یکی دو سیگار به صورت تفریحی می کشد ،بعد احساس میکند دلش بیشتر میخواهد وبا کشیدن آن یک احساس خوشایند پیدا میکند.این روند خیلی آهسته به طرف وابستگی و سیگاری شدن پیش می رود.

بسیاری از سیگاری ها به دنبال نهارشان بی قرار یک نخ سیگار می شوند و جالب اینکه اگر دیر به سیگارشان برسند همان علائم به خصوص کلافگی آن ها را شدیدا مشغول می کند و وقتی بلأخره سیگار به آن ها می رسد با لذتی آن را می کشند و چهره شان متبسم می شود.
همه می دانند بدن نیازی به سیگار ندارد ولی این طلبیدن و وابستگی مغزیست و برای رهایی از آن یک شناخت صحیح و یک اراده قوی و یک حمایت همه جانبه نیاز است.فراهم کردن شرایط محیطی نیز از کارهای بسیار لازم است.

ترک عادت ریزه خواری

مثلاً شما تصمیم به رژیم و ترک عادت خوردن شیرینی دارید ولی در محیط کار یا منزل شما کسانی هستند که مرتب شیرینی می آورند و با اشتها میخورند!
یا خانواده هایی که دو فرزند دارند یکی را در شرایط رژیم قرار داده اند و دیگری که احتمالاً اضافه وزن هم ندارد دلش پیتزا میخواهد! پس مجبورند برای فرزند دوم بخرند در حالی که فرزند اول رژیم است، این شرایط قوی ترین افراد را هم با سستی روبه رو میکند و دیر یا زود باعث در هم شکستن رژیم غذایی آن ها خواهد شد پس یک مدیریت قوی برای محیط زندگی از شرایط موفقیت در رژیم است.

جلب همکاری همسر، سایر افراد خانواده، همکاران و … گاهی کمک کننده است ولی گاهی امکان چنین کاری نیست!بررسی دقیق شرایط کمک به آمادگی شما برای برطرف کردن مشکلات می کند.

هر عادتی هرچقدر هم کوچک باشد برای ترکش ممکن است با مشکل روبه رو شویم و برنامه ریزی صحیح و همه جانبه و درک همه شرایط برای موفقیت بسیار ضروریست.

بر گرفته از کتاب اصول کاهش وزن به زبان خودمونی تألیف دکتر فرزاد احمدی
.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام خیلی خوشحالیم که با ما تماس گرفته اید چه کمکی میتوانم بکنم

×