ریزه خواری با منشاء توجیه های غلط

ریزه خواری با منشأ توجیه های غلط

گاهی توجیه های غلط یک عمر باور افراد را تحت تأثیر قرار می دهد،من دکتر فرزاد احمدی متخصص رژیم لاغری در اصفهان در مطب خود بسیار با افرادی روبرو شده ام که جمله ي زیر را به صورت یکسان بیان می کنند: “پـس از خـوردن غـذا به شـدت دچار افت قند می شـوم و باید یک شیرینی یا خرما بخورم تا قندم بالا بیاید.” وقتی از ایشان می پرسم تا حالا قند خود را پس از غذا اندازه گیری کرده اید که اینقدر مطمئن می گویید قندم می افتد، جواب می دهند “نه” ولی احسـاس بـدی دارم و وقتـی شـیرینی را می خـورم حالـم خـوب می شـود، خب این یعنی قندم افتاده دیگه.؟!؟!؟!

درصورتـی کـه ایـن حالـت نشـانه افـت قنـد نیسـت و اگـر بـدن نیـاز بـه قنـد داشـت پس باید آن را مصرف می کرد، چرا پس این قندها مصرف نشـده و مرتب به چربی تبدیل شده، تا الان شما این مقدار اضافه وزن دارید؟؟!! ایـن احسـاس بـد حالـی کار موزیانـه همـان مرکز اعتیاد اسـت که با ارضاء آن هر روز قوی و قوی تر می شود.

بعضی افراد می گویند من تا نان نخورم سیر نمی شوم. بدون شک این نیز یک باور غلط است چون سیر شدن در رابطه با میزان کافی غذاست و نه نوع غذا.باورها و توجیهات غلط گاهی برای سال های طولانی فرد را در برابر این مرکز قلدر زورگو تسلیم میکند.

پالایش ذهن از توجیهات غلط بسیار مهم است.

عده ای اگر لقمه های غذایی بزرگ به دهان نگذارند احساس خوبی ندارند چون این یک برداشت ذهنی است. اگر بخواهند که از قاشق های نیمه پر استفاده کنند غذا را خوب بجوند و آهسته آن را میل کنند خیلی زود خسته می شوند و این کارها را حوصله سربر می دانند.

نخوردن صبحانه در بسیاری از موارد با این باور ادامه می یابد که اگر صبحانه بخورم بیشتر گرسنه می شوم بنابراین صبحانه را که در بیشتر موارد مقدار کمی نان با پنیر و یا تخم مرغ است را حذف می کنند ولی مرتب چایی یا خرما یا بیسکوییت و … می خورند! درست است که خوردن صبحانه احساس گرسنگی روز را بیشتر می کند ولی به دو دلیل خوردن صبحانه بهتر است:

اول اینکه میزان سوخت و ساز بدن را بیشتر میکند و ثانیاً از مصرف خورده خورده بسیاری از مواد دیگر جلوگیری می کند.

بسیاری از پدر و مادرها این باور غلط را دارند که بچه باید گوشت بخورد تا رشد کافی داشته باشد و به همین دلیل هیچ تلاشی برای آشنا کردن آن ها با سبزیجات و مواد غذایی دیگر مثل: حبوبات، میوه جات و… نمی کنند. خیلی زود این بچه به سیستم غذایی پرگوشت و برنج عادت می کند و از سبزیجات متنفر می شود.

در اکثر کشورهای پیشرفته برنامه هایی برای قرار دادن دو تا سه وعده از غذاهای گیاهی در رژیم غذایی بچه ها را تقریباً اجباری کرده اند و تبلیغات فراوانی در تمام سیستم های تبلیغاتی خود از جمله فیلم ها و کارتون ها وهم چنین در مدارس انجام می دهند تا بچه ها را تشویق و علاقمند به خوردن سبزیجات کنند.

وقتی شخصیت کارتونی یا هنرپیشه مورد علاقه کودک شروع به خوردن سبزیجات پخته در وعده نهار خود میکند ناخودآگاه تاثیر زیادی روی باورهای کودکان خواهد گذاشت و به تدریج بچه ها را به این مواد غذایی گیاهی علاقه مند می کند.

بر گرفته از کتاب اصول کاهش وزن به زبان خودمونی تالیف دکتر فرزاد احمدی متخصص رژیم لاغری دراصفهان .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام خیلی خوشحالیم که با ما تماس گرفته اید چه کمکی میتوانم بکنم

×