خواص بینظیر چغندر و تاثیر آن در لاغری

خواص بی نظیر چغندر

چغندر،جز سبزیجات ریشه ای محبوب است که در سراسر دنیا در بسیاری از رسپی ها مورد استفاده قرار می گیرد.چغندر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی ضروری است که برخی از آن ها خواص دارویی دارند.برای آشنایی بیشتر با خواص چغندر و تأثیر آن در لاغری با دکتر فرزاداحمدی متخصص رژیم لاغری در اصفهان همراه باشید.

خواص شگفت انگیز چغندر

 

1.سرشار از مواد مغذی با کالری کم:

چغندر در عین حال که دارای ویتامین و مواد غذایی ارزشمند است،کالری و چربی کمی دارد و می توانید به راحتی در رژیم غذایی خود آن را بگنجانید.چغندر سرشار از فولات،ویتامین سی و فیبر است.100 گرم چغندر پخته 44 کالری دارد.

2. به کنترل فشارخون کمک می کند:

بیماری های قلبی، از جمله حملات قلبی ، نارسایی قلبی و سکته ها یکی از مهم ترین دلایل مرگ و میر در سراسر جهان هستند و باید بدانید که فشارخون بالا ، یکی از مهم ترین عوامل خطر در ایجاد این شرایط می باشد.Sience daily ،گزارش داده است که نوشیدن یک لیوان آب چغندر می تواند فشار خون را کاهش دهد.

جالب است بدانید که در مطالعات ثابت شده است که اثر چغندر خام نسبت به چغندر پخته بیشتر است.این اثرات کاهش فشارخون احتمالا به دلیل غلظت بالای نیترات در چغندر است.در بدن نیترات غذایی به اکسید نیتریک تبدیل می شود و این باعث می شود رگ های خونی شما گشاد شود و همین موضوع باعث افت فشار خون می شود.

سطح نیترات خون بعد از خوردن نیترات از طریق مواد غذایی حدود 6 ساعت بالا می ماند بنابراین چغندر یک اثر موقت روی فشارخون دارد و برای اینکه مدت طولانی از این مزیت بهره ببرید لازم است که به صورت منظم در برنامه غذایی خود در حد اعتدال قرار دهید.

3.بهبود عملکرد ورزشی در ورزشکاران:

چندین مطالعه نشان می دهد که نیترات های غذایی عملکرد ورزشی را افزایش می دهند،به همین دلیل چغندر اغلب در بین ورزشکاران محبوب است.نیترات موجود در چغندر می تواند با بهبود کارآیی میتوکندری ها که مسئول تولید انرژی در سلولهای شما هستند،بر عملکرد فیزیکی تاثیر بگذارد.در مطالعات نشان داده است که مردان ورزشکار به مدت 6 روز 500 میلی لیتر آب چغندر مصرف کردند و بعد از مصرف احساس خستگی کمتری داشتند و تمرینات با شدت بالاتری را انجام دادند.

دقت کنید سطح نیترات خون در عرض 3-2 ساعت به اوج خود میرسد پس بهتر است 2 الی 3 ساعت قبل از ورزش از آب چغندر استفاده کنید تا حداکثر توان را داشته باشید.

4.چغندر و لاغری:

چغندر چند خاصیت مهم دارد که باعث می شود برای کاهش وزن مفید باشد:
الف) چغندر کم کالری و پر آب است
ب) چغندر،افزودنی خوبی برای برنامه کاهش وزن شماست چون فاقد چربی و کم کالری است.چغندر به دلیل داشتن فیبر زیاد با کاهش کلسترول و کاهش چربی و کاهش وزن همراه است.
ج) فیبر موجود در چغندر باعث کاهش اشتها و تقویت احساس سیری می شود و به این ترتیب میزان کالری دریافتی روزانه کاهش می یابد که منجر به کاهش وزن می شود.
د) یکی از خاصیت های مهم چغندر تراکم کالری آن است.در واقع با خوردن چغندر، کالری کمی دریافت می کنید ولی احساس سیری زیادی در شما ایجاد می شود.

5.چغندر و مبارزه با التهاب:

دقت کنید التهاب با تعدادی از بیماری ها مانند چاقی ، بیماری های قلبی، بیماری های کبدی و سرطان همراه است.چغندر حاوی رنگدانه هایی به نام بتالئین می باشد که به طور بالقوه دارای خواص ضدالتهابی است.مطالعه ای روی انسان هایی که آرتروز داشتند نشان داد که کپسول های بتالئین ساخته شده با عصاره چغندر باعث می شود تا درد و ناراحتی مرتبط با آرتروز کاهش یابد.

6.چغندر و بهبود سلامت مغز :

عملکرد ذهنی و شناختی به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد.برای برخی از افراد این کاهش قابل توجه است و ممکن است در شرایطی منجر به زوال عقل شود.کاهش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز ممکن است باعث بدتر شدن این موضوع شود.جالب است بدانید که نیترات های موجود در چغندر باعث گشاد شدن رگ های خونی و در نتیجه افزایش جریان خون به مغز و بهبود عملکرد ذهنی و شناختی می شود.

7.چغندر و بهبود سلامت گوارش و یبوست:

فیبرهای غذایی از اجزای مهم یک رژیم غذایی سالم هستند.یک فنجان چغندر حاوی 3 گرم فیبر است که چغندر را به منبع فیبر مناسبی تبدیل می کند.فیبر باعث می شود مواد غذایی به روده بزرگ منتقل شوند و بخشی از آن به مدفوع تبدیل شوند و بخشی نیز در اختیار باکتری های مفید روده قرار گیرند که این موضوع باعث سلامتی دستگاه گوارش شما می شود و هم چنین باعث بهبود یبوست و بیماری های التهابی روده می شود.علاوه بر این،فیبر با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نیز در ارتباط است.

8.چغندر و خواص ضد سرطان:

سرطان ، یک بیماری جدی و بالقوه کشنده است که با رشد کنترل نشده سلول ها مشخص می شود.چغندر به دلیل خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی در جلوگیری از سرطان موثر است.با این حال به تحقیقات بیشتری نیاز است.در مطالعاتی نشان داده شده است که عصاره چغندر باعث کاهش تقسیم و رشد سلول های تومور در حیوانات می شود.هم چنین مطالعات نشان داده است که عصاره چغندر دارای رنگدانه های بتالئین زیادی است و رشد سلول های سرطانی پروستات و پستان را کاهش می دهد.

چگونه چغندر را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

چغندر نه تنها مقوی است بلکه فوق العاده خوشمزه است و می توان از آن در رژیم غذایی استفاده کرد.نیترات های موجود در چغندر محلول در آب هستند پس بهتر است که چغندر را نجوشانید تا میزان نیترات آن به حداکثر برسد.

استفاده از چغندر در سالاد :

ترکیبات سالاد:
• گشنیز: یک لیوان
• پیاز قرمز : یک عدد متوسط
• چغندر : 2 عدد متوسط
• انار : یک عدد متوسط
• لیموترش : یک عدد
• روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
• نمک و فلفل به اندازه کافی

استفاده از میکس آب چغندر با سبزیجات یا میوه های دلخواه

چغندر + هویج + سیب (میکس سرشار از ویتامین و فیبر-مناسب برای کاهش وزن)

• یک فنجان هویج نگینی
• یک فنجان چغندر نگینی
• یک فنجان سیب نگینی
• یک دوم فنجان آب
• یک قاشق لیموترش

گلفام بارانی
مشاور تغذیه و رژیم درمانی
نظام پزشکی: ت-8151

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام خیلی خوشحالیم که با ما تماس گرفته اید چه کمکی میتوانم بکنم

×