چرا وزنم کم نمی شه؟

دلیل کم نشدن وزن

اگر شما هم جزو افرادی هستید که وقتی شروع به انجام رژیم های کاهش وزن و ورزش کردید، در ابتدا خیلی خوب جواب گرفتید اما بعد از مدتی وارد استپ وزن شدید حتما این مقاله را مطالعه بفرمایید. این که بعد از مدتی روند کاهش وزن آهسته یا حتی متوقف شود، امری کاملا عادی است و برای اکثر افراد اتفاق می افتد.

حتی خانم ها در دوران کاهش وزن، طی روزهای قاعدگی و داشتن تغییرات هورمونی، با افزایش وزن کاذب روبرو خواهند شد. اگر شما ورزش های بدنسازی و مقاومتی انجام می دهید ممکن است هم زمان با چربی سوزی و از دست دادن چربی های بدن، عضله
( هر چند به میزان کم) ساخته شود و این باعث شود که عدد وزنه در هر بار وزن گیری، تغییر چندانی در جهت کاهش نداشته باشد اما در عوض شما کاهش سایز خوبی دارید.

لذا نباید زود مایوس شوید و رژیم غذایی خود را تغییر دهید و یا متوقف کنید. اگر شما رژیم غذایی درستی تحت نظر کارشناس یا متخصص تغذیه داشته و فعالیت بدنی خوب و ورزش کافی دارید، باید مدتی به بدن خود زمان دهید و صبر کنید تا کاهش وزن اتفاق بیفتد.

راهکارهایی برای کشف دلیل استپ وزن:

1) از امروز هر چه می خورید یادداشت کنید چون ممکن است شما کمی بیشتر از میزان نیاز بدن کالری دریافت کنید. ( کمی میوه، کمی نان، کمی برنج…..) لذا داشتن برنامه غذایی منظم و آگاهی داشتن از چیزی که میخورید( توجه به برچسب مواد غذایی و محتویات آن)بسیار ضروری است.

مثلا دریافت نوشیدنی های حاوی قند، مثل آبمیوه و نوشابه، مصرف الکل، استفاده از غذاهای صنعتی و فراوری شده و خوردن زیاد خرما یا کشمش( به تصور اینکه چون جای قند یا پولکی میخورم، تعدادش مهم نیست) ، از جمله مواردی است که کالری اضافه به بدن شما می رساند.

2) اگر شما موقع گرسنگی از غذاهای حاوی کربوهیدرات بالا مثل باقی مانده برنج ظهر یا بیسکوییت و کیک استفاده کنید، تاثیر منفی روی سوخت و ساز چربی، کلسترول و قند دارد. بنابراین در میان وعده خود از چیزهای کم کالری باید میل کنید.

3) ممکن است به اندازه کافی پروتیین دریافت نمی کنید

مصرف پروتیین لازم و تنظیم شده توسط متخصص تغذیه در دوران کاهش وزن بسیار لازم و ضروری است. زیرا پروتیین از طرق مختلف در کاهش گرسنگی و تحلیل نرفتن عضلات نقش مهمی دارد لذا بهتر است وعده های غذایی که فقط شامل کربوهیدرات و چربی است را حذف یا محدود کنید.

4) اگر شما جزو افرادی هستید که شب، دیر وقت می خوابید، بهتر است بدانید که مطالعات نشان می دهد کمبود خواب یک از عوامل ابتلابه چاقی است.

5) تمرکزذهنی نداشتن موقع غذا خوردن، تند و با عجله غذا خوردن از عواملی است که باعث می شود به طعم و مزه غذا توجه نداشته و با لذت غذا نخورید.

6) ممکن است شما به ماده غذایی خاصی اعتیاد دارید و وقتی عصبانی و یا برعکس خوشحال هستید، از آن ماده غذایی بی رویه استفاده می کنید و کنترلی روی مصرف آن ندارید.

7) ورزش هوازی و بی هوازی( قدرتی) انجام نمی دهید. ورزش ها به افزایش متابولیسم و حفظ عضلات بدن شما کمک می کنند.

چرا وزنم کم نمیشه؟

8) شاید مدت طولانی است که در رژیم هستید و بدن شما به کمی استراحت نیاز دارد. برای دوران استراحت باید از متخصص تغذیه، رژیمی با افزایش کالری دریافت کنید. بیشتر ورزش کنید، خوب بخوابید، مدیریت استرس داشته باشید. ممکن است در دوران استراحت کمی وزن اضافه کنید اما بعد از مدتی دوباره بدن شما روند کاهش وزن را شروع می کند.

9) ممکن است مشکلی در غدد و ارگان های داخلی بدن وجود داشته باشد مثل کم کاری تیرویید یا هاشیموتو که می تواند متابولیسم بدن شما را کاهش دهد یا داروهایی مصرف می کنید که روند کاهش وزن را به تأخیر می اندازد. (مثل کورتون ها، حتی اسپری های درمان آسم، داروهای هورمونی برای درمان تخمدان پلی سیستیک)

10) ممکن است انتظار شما از کاهش وزن منطقی نیست. لذا باید بدانید که کاهش وزن یک جریان آهسته است که برای هر فردی متفاوت می باشد و شما نمی توانید روند کاهش وزن خود را با دیگری مقایسه کنید.
حقیقت امر این است که همه افراد نمی توانند اندامی مثل فلان ورزشکار یا مانند یک مدل زیبایی و تناسب اندام داشته باشند. بنابراین برای داشتن کاهش وزن فقط دریافت کالری مهم نیست، شما باید در کنار دریافت کالری تنظیم شده، توجه بیشتری به سبک زندگی، عادت های غذایی، حالت های روحی، خواب و فعالیت بدنی خود داشته باشید و موضوع کاهش وزن را در اولویت برنامه ها و هدف های خود در زندگی قرار دهید. اگر به هر دلیلی این امر از اولویت های شما خارج شود، منجر به توقف کاهش وزن یا نتیجه برعکس خواهد شد.

شیلا ایزدی
مشاور تغذیه و رژیم درمانی
نظام پزشکی.ت 3171

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام خیلی خوشحالیم که با ما تماس گرفته اید چه کمکی میتوانم بکنم

×