خواص خاویار گیاهی

خواص خاویار گیاهی

کینوا از دانه های خوراکی جزو گروه غلات است که به شکل سفید و دانه های رنگی زرد، قرمز، مشکی وجود دارد. معمولا نوع سفید آن زودتر می پزد و طرزپخت آن مانند برنج و جو است. این دانه خوراکی بومی دشت های مرتفع آمریکای شمالی، از خانواده تاج خروسیان از گیاهان گل دار یکساله است. برای آشنایی بیشتر با خواص خاویار گیاهی با دکتر فرزاد احمدی متخصص لاغری و رژیم درمانی در اصفهان همراه باشید.

ارزش تغذیه ای خاویار گیاهی

ارزش تغذیه ای 100 گرم کینوا خام:368 کیلوکالری انرژی،64.16 گرم کربوهیدرات، 14.12 گرم پروتیین، چربی کل 6.07 گرم، کلسترول صفر و 7 گرم فیبررژیمی
کینوا فاقد گلوتن است و برای افراد مبتلا به سلیاک یا حساس به گلوتن مشکلی ایجاد نمی کند. گلوتن نام پروتیینی است که در گندم، جو و چاودار وجود دارد.

 

ارزش غذایی خاویار گیاهی

بسیاری از غذاهای گیاهی مثل برنج و گندم فاقد اسید آمینه ضروری لیزین هستند و نمی توانند نیاز بدن جهت پروتیین سازی را تأمین کنند اما در این دانه 9 اسید آمینه ضروری از جمله لیزین هم وجود دارد و از این بابت کینوا منبع عالی از پروتیین با کیفیت محسوب شده و انتخاب فوق العاده ای برای گیاه خواران است.

این دانه منبع غنی از ویتامین ها از جمله تیامین ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، فولات، و ویتامین آ و ای است. مواد معدنی از جمله کلسیم، مس، آهن، منیزیوم، منگنز، فسفر، سلنیم و روی و اسیدهای چرب ضروری از جمله اسید لینولئیک( نوعی اسید چرب امگا 6) و اسید آلفا لینولنیک( نوعی اسید چرب امگا 3) در کینوا موجود است.

تأثیر دانه های کینوا در لاغری

در بحث کاهش وزن و رژیم های مربوط به آن، چون دانه های کینوا سرشار از فیبرمحلول و نامحلول بوده و این فیبر باعث افزایش حجم مواد غذایی می شود باعث ایجاد حس سیری و پری بعد از صرف غذا می شود. برخی از محققان اعتقاد دارند، کینوا بر عملکرد هورمون های اشتها مثل گرلین و هم چنین ترشح انسولین اثر گذاشته و از این طریق به کاهش وزن کمک زیادی می کند.

تأثیر دانه های کینوا در لاغری

فیبرهای این ماده غذایی ارزشمند در کاهش قند خون و کلسترول بسیار موثر است. در افرادی که مبتلا به تنبلی روده و یبوست هستند، فیبر موجود در کینوا، باعث سرعت حرکت در روده شده و با کاهش زمان عبور از روده ها، از یبوست جلوگیری می کند. حتما اسم پره بیوتیک ها و تاثیر آن ها در سلامت دستگاه گوارش را شنیده اید.

 

خدمات حضوری دکتر فرزاد احمدی

درمان بیماری با خاویار گیاهی

کینوا مانند پره بیوتیک عمل کرده و سطح باکتری های مفید روده را متعادل می کند. هم چنین با داشتن منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها، با استفاده از این دانه ارزشمند در رژیم غذایی خود می توانید از بیماری های قلبی عروقی و سرطان و اثرات نامطلوب التهاب در بدن پیشگیری کنید.
به همین جهت کینوا برای افرادی که دچار بیماری های التهابی از جمله آندو متریوزیس، کیست تخمدان، تنبلی تخمدان و میگرن و مشکلات تیروییدی هستند، بسیار مفید است. کینوا شاخص گلایسمی بسیار پایینی دارد به این معنا که بعد ازخوردن آن قند خون به یکباره بالا نمی رود و از این لحاظ یک انتخاب خوب برای بیماران دیابتی است.

بهتر است دانه های کینوا قبل از پختن در آب خیسانده شده و بعد پخته شوند تا ترکیبات ناطلوب گیاهی مثل اسید فیتیک و اگزالات در آن از بین بروند. در بیماران مبتلا به سنگ های کلیه از نوع اگزالات، می تواند ایجاد مشکل کند.
در تهیه بسیاری از سالادها (با خیار، فلفل دلمه، پیازقرمز و سیر و سبزیجات معطر)، انواع سوپ (همراه با سبزیجات)، کوکو و کتلت و کوفته( به جای گوشت) و کیک کاربرد دارد. اگر می خواهید از کینوا در تهیه انواع دسر استفاده کنید می توانید آن را با آبمیوه ها مثل آب پرتقال یا آناناس بپزید.

کینوا جایگزین مناسبی برای برنج و نان می تواند باشد و این مورد به خصوص برای افرادی که رژیم های کاهش وزن و لاغری دارند بسیار کمک کننده بوده و با حجم کم وکالری پایین و در عین حال مغذی و پر پروتیین زودتر حس سیری پیدا می کنند.

مشاور تغذیه و رژیم درمانی
شیلا ایزدی
نظام پزشکی.ت 3171
منبع:کنکاشی نو در خوراکیها با رویکرد علمی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام خیلی خوشحالیم که با ما تماس گرفته اید چه کمکی میتوانم بکنم

×